Vattenavstötande tyger

Nu är det äntligen vår här i södra Sverige och man börjar kunna flytta ut på terrass och balkong.

Det är ju så härligt!! I år ser jag extra mycket fram emot att kunna sitta ute. Vi skall inte bara möblera den befintliga terrassen i år utan också en stor balkong på vårt utbygge. Jag vill ha massor av kuddar och plädar i härliga somriga färger men så kommer jag på att jag bor i Sverige och det regnar här…  Väldigt mycket tyvärr!! Men vad gör jag då om jag inte har plats att lägga undan kuddar och annat som inte tål regn så bra? Som tur är har jag en kund som kan svara på den frågan och det är Pia Romedahl på Kvarnby på Kvarnby textil.

Bild från Kvarnbyn Textil

Det finns tyger som klarar att stå ute i regn! Wow!!

Jag hittade b.l.an dessa sittpuffar på deras hemsida someshop.se (Kvarnby textil)

 

Deras sittpuffar tillverkas av spinnfärgad dynväv av akryl som lämpar sig för både utomhus- och inomhusbruk där det krävs lite extra. Tyget är smutsavvisande och vattenavstötande, det möglar ej och bleks ej av solen och är därför lämpligt till dynor, kuddar och liknande till miljöer där man ställer höga krav på dessa unika egenskaper.

Det gör ju utelivet så mycket enklare om man kan låta dynor, kuddar och puffar vara kvar ute hela sommaren. De mysiga plädarna kan jag ta in och de får ju faktiskt plats i en garderob. Det är dock en kostsam historia att investera i detta tyg men i en förlängning har man igen detta då dessa håller mycket längre än andra tyger. Hur ofta har man inte glömt kuddar och dynor ute på kvällen och under natten kommer en störtskur som övergår till regn i flera dygn. Vem vill ha in de kuddarna och hur länge håller de?

 

 

 

Bild från Kvarnbyn Textil

Att sedan lägga på en vacker pläd och några fina kuddar gör din uteplats till en ombonad oas att vistas på. En förlängning av ditt hem. Vi älskar ju att vara ute så fort det finns en möjlighet.

Njut av solen och dansa i regnet!